Peragut Teragut Al-Quran !

‘Dah nak balik ke?’

‘ha la, dah pukul lima memang time saya balik’

‘Alaaa esok bukan kerja..weekend’

‘Saya naik komuter kalau lambat mau pukul tujuh baru dapat train, itu pun silap-silap berdiri’

‘O.k happy weekend’

‘Eh…lawa hand bag, nampak simple beli kat mana?’

‘Bukan hand bag la…ini Al Quran dalam dia, cantik kan bekas dia macam hand bag..’

‘Tapi awak kena hati-hati…kang kena ragut tak pasal…hehehe’

‘Saya bagi je kalau ada orang nak ragut, mau dia insaf seumur hidup bila dia tengok hasil ragutan dia’

‘Hahaha…betoi jugak tu, pastu dia insaf kembali ke jalan yang benar then bagi kauseling kat geng-geng depa yang lain. Tahun depan boleh dapat Anugerah Tokoh Maal Hijrah yang membawa gelaran Peragut Mithali’

‘Itu kalau dia ragut beg ni je…kalau dengan tangan saya sekali putusss… Tak ke haru! Saya belum kawin lagi tau..’

‘Ishh…jangan mintak buka-bukan. O.k la jalan elok-elok..’

‘Bye…’

p/s : pn fujica bila nak mai dari tokyo ?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to Peragut Teragut Al-Quran !

  1. Masy says:

    salam deanz..
    klu dpt kat org kita, ok lah kot. bimbang klu dpt kat yg non-muslim.

    sama ada hati terbuka, ataupun.. dicampaknye Al Quran tu kemana2. isk2~

  2. fooG says:

    dah smpi dan dah blk semula ke tokyo
    haip…arigato

  3. semutzapi says:

    Masy,
    Rasanya dia akan pulang balik pada tuan punya…

    fooG,
    tak sudi duduk lama kat sini ke? tokyo x ada peragut ek?

  4. syura says:

    hai deanz..apa citer..dah lama xdengar kabar awk

  5. noorlara says:

    salam ziarah pada sahabat lama, pekabo

  6. tic says:

    wwahhh dah tak pakaiiii blogdrive yerk.. dah lame ke tuko nih..hehhe… aniway..kes peragut skang mmg banyak…

  7. syura says:

    update laa..citer baru.. boring arr, hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s