Monthly Archives: August 2009

Tanggal 31 Ogos

Negaraku My Country Tanah tumpahnya darahku The land where I was born Rakyat hidup The people living Bersatu dan maju in unity and progress Rahmat bahagia blessing & happiness Tuhan kurniakan bestowed by God Raja kita Our king Selamat bertakhta … Continue reading

Posted in Uncategorized | 14 Comments

Ramadhan Al-Mubarak

Kerana kau kekasih Bermunajat di sepertiga malam Memohon wangi bunga di kaki syurga Bagi menyerikan perasaan Bagi mendewasakan percintaan Terima kasih Kerana merantai ku dengan cinta Kerana mengajar ku erti bahagia Menjadi manusia (masih ingat lagi melodinya?) ~Loving Born Selamat … Continue reading

Posted in Uncategorized | 14 Comments

…dari outbox ke inbox

“Tlg hentak gua punya kad pagi ni gua lambat sikit. Ptg pun tlg hentak lg skali coz gua ada meeting di HQ then trus blk umah. tq bro” Siuuuuut jer…!! p/s- Orang USM jangan buat lagu ni…orang S.Alam tak apa…

Posted in Uncategorized | 6 Comments

Habis gula kerana semut

dua minggu akan datang kita puasa lagi bulan depan kita sambut raya sekali lagi malangnya stock gula dah kurang lagi agaknya dah masuk dalam kalendar tahunan negara ni tahun lepas sama la macam ni agaknya banyak semut dalam kilang gula … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged | 6 Comments

Jerebu di Sogo Jalan TAR !

Bangsa lain tak puas hati…bersatu hati pangkah dalam kertas undi. Di Kg Buah Pala depa bersatu moral, sokongan dan kewangan. Orang kita tak jumpa titik penyatuan tersungkur di kaki lima Sogo ! Lu fikir lah sendiri…

Posted in Uncategorized | 10 Comments