Ops sikap XX; sikap siapa yang gagal?

Selamat hari raya yang masih dalam mood…

Gua punya jiran sebelah rumah
naik kereta pergi jalan-jalan

gua punya jiran sebelah rumah sebelah
naik motor pergi jalan-jalan

gua punya jiran sebelah rumah kepada rumah sebelah
naik basikal pergi jalan-jalan

gua punya jiran sebelah rumah kepada rumah sebelah rumah
jalan kaki pergi jalan-jalan

gua punya jiran sebelah kepada rumah sebelah rumah jiran gua
tak nampak dah dia jalan-jalan
sebab dah lama dia ‘jalan’…

.
pig
gambar hiasan yang tiada kena mengena dgn haiwan atau manusia.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

16 Responses to Ops sikap XX; sikap siapa yang gagal?

  1. led says:

    menarik gambar ni

  2. R ai says:

    Salam Deanz,

    Selamat hari raya yg masih ada balance-balance!

    Errghh…tu gambo cik BABSSS ke?

  3. Masy says:

    sian cik bomba.. nak angkat, haram. nak biarkan, ganggu lalulintas pulak.. hmm…

    selamat hari raya deanz. byk collection thn ni?🙂

  4. semut api says:

    led,
    real punya pic🙂
    txs drop.

    Rai,
    yer..itu pic babi yang cukup proaktif membiak & membesar..

    Masy,
    banyak…bole supply sampai raya tahun depan..

  5. Tak abis raya lagi ke bro…gambar tu dasat la…wa cakap lu!

  6. cerpelai says:

    Driver-driver sepanjang raya ni pun semuanya ada geran hakmilik jalan.. Orang lain punya jalan, dia nak jugak jalan sampaikan berjalan pun dah tak nampak jalan..

    Eh, pergi jalanlah..

  7. LiNda says:

    Salam ziarah…

    wahh.. Semut Api ! kecil tapi menyengat bila kena gigit . boleh demam dibuatnya . Kena berhati-hati nie ..

    Ditempat saya pulak ada ramai yang berjalan-jalan
    lalu lalang dan duduk ditepi jalan
    hinggakan penuh satu jalan
    rupa-rupanya kerja mereka ‘mengukur’ jalan
    siang malam pagi petang..

    owh..sungguh malang !

    tq singgah blog saya .

  8. theConfused says:

    wahhh.. itu gambar sgt ngeriiii…. camne incik bomba alihkan arrr???

    gua lgsg tak dpt jalan2 bro… adapun kena curi2… kot curi duitker bestlaa jgakkannnn???

  9. semut api says:

    YB,
    gua puasa cukup..raya sakan la..real punya pic tu..

    Cer,
    depa insuran tinggi dari hujung rambut sampai hujung kepala. gua nak bayar insuran pun hutang..

    linda,
    biarlah depa ukur jalan drpd menjalang lagi parah beb…

    Confused,
    itu babi ada insuran ka? konfius la🙂
    tak tapau duit raya la tahun ni? sadisss…

  10. bejahnz says:

    dekat ipoh.
    byk babi.
    hahahaha.
    siyan babi x boleh beraya di kl.

  11. semut api says:

    bejahnz,
    babi berterabur di lebuhraya 14km ke ipoh tapi haiwan tu tak kena tol..

  12. andainya ‘jalan’ itu membawa ke syurga makaku rela……

    Entryku kali ini

    Hidup ini seketika hanya
    Buatlah amal bekalan ke sana
    Kekar tegap mantap orangnya
    Seorang Pak Tua berjiwa sastera

  13. semut api says:

    ouled,
    siapa seorang pak tua tu? nak jugak kenal2..

  14. BelalangDewa says:

    gua punya jiran kata, dia dah tak boleh jalan. kaki patah jatuh motosikal sebelum puasa lagi.. Opppp kita cakap pasal opsikap. bagi polis opsikap hanya untuk kumpul saman. tak lebih dari itu. untuk selamatkan nyawa pengguna jalan raya, itu hal masing-masing….

  15. semut api says:

    belalang,
    depa kata itu saman mendidik…lepas raya ni kaunter saman pulak yang jem🙂

  16. HEMY says:

    hahha..klaka la gambar lori babi terbalik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s