Harapan bajet 2010

1m

Datuk Seri Najib,

Harapan pada bajet 2010 kali ini adalah agar poket gua dan rakyat 1Malaysia tidak bejat !  Sama ada secara langsung ataupun tidak langsung.

Mohon Tuan Yang diPertua perkenan, sekian.

.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

18 Responses to Harapan bajet 2010

  1. banyaksongeh says:

    Bro, kata Cola nak kena tarik balik betul ke bro. Hang gesa la Najib Rosmah suruh dia tarik Elaun Keraian dan separuh Cola hanya untuk pegawai Gred 41 dan keatas.

    Depa bukan nak meraikan kita pun, ada function, depa kebas sendiri. Then mintak pelarasan Gaji Minimum RM1500, dan tambah Cola jadi RM500.

    Amacam bro, bernas tak idea gua bro. Inilah demokrasi terpimpin.

  2. cerpelai says:

    Dan jangan lupa suruh Petronas buat minyak berkualiti sikit.. Jangan bagi bau minyak tanah kuat sangat..

  3. semut api says:

    banyaksongeh,
    gua bukan presiden mtuc or cuepec la…tapi lu bole call direct pejabat PM. PM sekarang slogan 1Malaysia dah tak pakai demokrasi terpimpin..🙂

    cerpelai,
    ok bro…nnt gua link blog ni direct ke blog 1M..
    pssss…lu kena ingat bro isi minyak kat petronas rm20 bole dapat kereta woooo…

  4. nita says:

    macam2…

  5. lin says:

    semoga kita semua dapat memanfaatkan dengan jayanya.

  6. lin says:

    apa pun sebagai anggota sokongan kita nak juga bonus sebagaimana amalan mantan PM kita dulu-dulu k

  7. theConfused says:

    gwa tak sabar nak tunggu besok bro.. sangap wehhh raya hr tuh tgk staff ja dpt duit raya.. haihhhhhhhhhh..
    😛

  8. semut api says:

    nita,
    macam2 kalo…pi cakap sendiri dgn PM.

    lin,
    kerja kuat baru dpt bonus..kalau takat ngulau jer jgn mimpi ler…🙂

    Confused,
    Tun M pernah bg cadangan gaji pekerja kena dinaikkan sbg elemen suntikan ekonomi negara…gua rasa mcm relevan jer… haqhaqhaq…

  9. Masy says:

    klu gaji je naik tapi produktiviti camtu jee baik tak payah..

    bila org gomen dpt bonus kaaa naik gaji kaa, rege barang mesti naik. ape dorg ingat satu mesia ni keje gomen ke? grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    *komen takde kene mengena dgn encik semut. hihi*

  10. semut api says:

    Masy,
    bunyi mcm kecewa jer…

    Sektor swasta bakal mendapat lebih banyak ‘durian runtuh’ melalui Inisiatif Pembiayaan Swasta (PFI) dan Kerjasama Swasta Awam (PPP) di bawah Rancangan Malaysia ke-10 (RMK-10).kata Ketua Pengarah Jabatan Kerja Raya, Datuk Seri Prof. Judin Abdul Karim.

    ”Ia bukan semata-mata mengenai pembiayaan pelaburan modal tetapi membabitkan penerokaan pengurusan penuh sektor swasta, komersial dan kemahiran kreatif,” tambahnya.

    projek banyak..ada can la naik gaji..🙂

  11. noorlara says:

    Berdialah sama-sama agar keputusan bajet merupakan yg terbaik untuk kita semua

  12. semut api says:

    noorlara,
    rakyat di dahulukan, pencapaian diutamakan..

  13. bejahnz says:

    mintak rokok turun harga.
    gua dah lama x beli rokok sejak raya ritu.
    siyan member2 gua.

  14. Semut api says:

    Bejahnz,
    Lu beli rokok yg baru turun dr kapal..murah beb..

  15. ina says:

    punah harapan.

  16. yang bonar eh bro, kito dah tak ado duit banyak lagi. tu sobab tak ado bonus penjawat awam.

  17. semut api says:

    ina,
    kerja mesti diteruskan…

    ouled,
    lu pun kisah pasal bonus ke bro? relax la…kita jual sparepart kapal selam lepas ni..🙂

  18. faisal says:

    hahahhaa…gua pun mahu harapan sma ngan lu gak la…
    sory la buat lu tungu2 msg dari gua…
    gua bz la skrg ni..
    tu psl xupdate2 blog tu…
    bkn mlas nk update tau..
    thx 4 ur concern..!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s