Cintailah bahasa kebangsaan kita… (?)

Umum telah mengetahui  Malaysia telah diisytiharkan sebagai sebuah negara Islam. Malah Arab Saudi menganggap Malaysia sebagai model negara Islam progresif yang wajar dicontohi oleh negara-negara membangun lain. Gua tak kisahlah kalau ada yang mempertikai keIslaman Malaysia dengan tanggapan Malaysia belum cukup kriteria sebagai sebuah negara Islam. Malaysia hanya sebuah negara Islam sekular..kata sesetengah pihak.

Tapi gua cukup setuju kalau iklan seperti di atas di perbanyakkan dengan tujuan dakwah walau dengan sepatah ayat sekalipun…

.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

11 Responses to Cintailah bahasa kebangsaan kita… (?)

  1. Masy says:

    HAHAHAHAHAHAHA good one

    makanya nanti tiap2 tmpt yg berpotensi diceroboh, kene la letak sorg dua ustaz. makin luas skop kerja jabatan agama, kene la buat open interview cpt2 hehe.

  2. semut api says:

    masy,
    bole la buat sign board saiz gergasi kat sepanjang pantai Selat Melaka..🙂

  3. relevan says:

    Salam rodong..

    Wakakaka ini baru dia betul punya banner..

  4. semut api says:

    relevan,
    memang betul tapi perlu diperbetulkan…

  5. nita says:

    manusia skrg kalu nk ajak ke arah kebaikan wpun free, idak le dia mau!!!

  6. abgjas says:

    salam deanz,
    rasanya berkesan jugak tu; ada org (yg kurang iman) lebih sanggup didakwa drpd didakwah

  7. semut api says:

    nita,
    so…papan tanda tu sgt berguna..

    abgjas,
    hahaha…betul tu bro…

  8. me3n says:

    nih dakwah takde tauliah nih bro..

  9. semut api says:

    me3n,
    mmg pun…pejabat agama x bagi tauliah, DBP pun tak iktiraf..🙂

  10. PnConfused says:

    hahahahahah…

    takleh blahhh…

    tp bagus gak..

    kot2 insap si penceroboh tuuuu

  11. semut api says:

    pn C,
    aku rasa penyangak pun gelak tengok sign board nih…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s