Face book menatang…(?)

 

Kalau haiwan juga pandai berMuka Buku, agak-agaknya apa status depa…

  • Ayam : Tidaaaaaaakk!! besok majikan gua mau buat  kenduri gua mau di sembelih….
  • Cicak: Isteriku tersepit pintu!
  • Kucing Betina : Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa siapa bapaknya.
  • Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa… Gua positif HIV AIDS… Uwaaaaa !!
  • Tikus: Operasi malam ni… selongkar kitchen kabinet… sape nak ikot?    
  • Katak: malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..! 
  • Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya orang!                                                         
  • Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm kura-kura.    
  • Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang nih…          
  • Sotong: Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut . huh!         
  • Ikan laga: Boring siut, duduk sorang2 dalam tangki ni.                      
  • Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku..huhuhu..   
  • Semut Api : Negeriku, Selangor sedang ‘diserang’…tak sudah-sudah cerita pasir..hish !

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

18 Responses to Face book menatang…(?)

  1. ina says:

    kena kredit kat ada2aje nih…

    ~ada2aje menejer~

  2. Masy says:

    apsal semut api tu tak buat status pasal gula ye? hehe

  3. seri from tmn rinting (not frm melaka ok) says:

    en semut api – sudah tau kah, rega gula dah naik?

  4. semut api says:

    ina,
    ape ape je la…🙂

    masy,
    sebab semut api tak makan gula.

    seri,
    rega gula naik, minyak turun subsidi..makanya harga minyak harus naik 5 sen. Rakyat didahulukan….🙂

  5. cerpelai says:

    Minyak naik? Bukan ke kita pergi kerja tunggang lembu? Apedehal minyak naik…

  6. Bijen M. says:

    Berita Jam 8:

    “Salam 1Malaysia”

    “Minyak dikurangkan subsudi pukul 12 malam ini.”

    “Pasir.”

    “Tanah berlubang.”

    “Pasir berdengung.”

    “Blablablabla pasir.”

    “Salam 1Malaysia”

  7. zalisa maz says:

    huhuhu. hang ada buku muka?

  8. semut api says:

    cerpelai,
    probnya lembu aku dah tua…🙂
    lama ilang mana pi?

    Bijen,
    berita di terima…roger !

    zal,
    semua ada…

  9. cerpelai says:

    Ada… Sibuk sikit nak propose orang ‘besar’ suruh naikkan harga macam-macam… Takat minyak dengan gula je… Eheh..!!

  10. semut api says:

    Cerpelai,
    naik la sekali api air bawang garam bagai kannnn…
    baru gempak..

  11. hahaha..yg jerung tu kelakar!!

  12. semut api says:

    ct,
    jerung tu kena kontrol ayu pulak lepas nih…🙂 txs drop.

  13. ka kakkakakaka kalau betul depa dah pandai fesbuk, kita manusia la yg kena waspada. esok depa masuk pilihanraya, menang pulak tu, mau cipan yang tadbir kita

  14. semut api says:

    ouled,
    cipan tak apa lagi..jgn ketam dah le, huru hara bebb…🙂

  15. nita says:

    patutnye status semut api: cam nk gigit2 si Khaled tu!!! geram tau!!

  16. semut api says:

    nita,
    silap tuh… patutnya status gua ; cam nk gigit2 si Khir!!! geram tau!!
    🙂

  17. mya says:

    apa-apa aje.
    ada-ada aje.

  18. en_me says:

    ahaha.. menate mu.. ahaha..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s