53 tahun merdeka, bendera Malaysia dilumur taik!

Dulu aku pernah tulis pasal puak2 Indon ni buat demo depan kedutaan Malaysia di Jakarta. Dulu takat baling2 telur ayam, terjerit2 melolong, bakar bendera Malaysia bagai. Kali ni aku ingat dia orang nak baling telur sendiri, tapi rupa2nya dia orang baling taik atas bumi tanah tumpah mereka sendiri! Isnin lalu, 37 anggota BENDERA mengadakan demonstrasi di hadapan Kedutaan Besar Malaysia turut membawa bersama lima bungkus najis manusia sebelum  melemparkannya ke dalam pagar kedutaan manakala yang lainnya meletakkan najis tersebut di atas Jalur Gemilang dan memijaknya. Apa cerita ni wak?

Owhh..kalian semua membantah apa yang kalian dakwa pencerobohan pihak berkuasa Malaysia di perairan perbatasan kedua-dua negara, berhampiran Bintan, Kepulauan Riau, 13 Ogos lepas. Tapi kan semuanya udah selesai, itu urusan kerajaan dong. Ngak usah ribut2. Masing2 yang terlibat juga udah ‘ditebus’ gitu..win win situation fair & square.

Jadi apa maunya dong lempar taik segala..apa memang budaya kalian begitu? Cumanya aku sangat berharap suatu hari nanti jangan claim sama Malaysia  kalo kita juga main baling2 taik, nanti dituduh pulak kita curi permainan traidisional kalian..Jangan juga lepas ni Indon claim budaya berak merata2 ini sebagai budaya kalian…malu dong sihhh…. LOL !  Seluruh dunia sedang melihat kamu. Kami di sini tidak sebodoh itu, juga tidak sebar-bar itu.

Kalian punya kedutaan di malaysia bilang kalian adalah NATO-no action talking only! Beliau jugak bilang media indonesia lagak lebihan padahal mau sensasikan berita aja.. yang rakyatnya pulak punyalah buta berita cetek ilmu sampai percaya bulat bulat sama media konyol yang hanya punya kepentingan.

Aku jengkel bener mau nulis lagi…Kami mau nyambut Hari Merdeka yang ke 53, Kami jauh lebih maju dari kalian tapi kami juga sering bantu kalian. Makanya ngak usah ribut-ribut. Tahun lepas kamu bikin demo juga pada bulan Ramadhan. Jadi aku faham amat apa motifnya.. kalian cuma mau uang, mau bikin liburan di hari Lebaran kan? Kalo kamu semua kurang kerjaan, butuh uang mau nyambut Lebaran, ngak usah demo-demo segala, di sini kami perlu tenaga untuk basuh toilet..ayuh cuci taik aja nanti bisa dapat uang sih…

Sebagai manusia aku amat bimbangkan provokasi itu akan menyemarakkan api kebencian antara kedua-dua negara jika gagal dibendung. Ingat dong sihh…hubungan kedua negara bukan cuma 1 Rupiah nilainya… .

.

.

.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

15 Responses to 53 tahun merdeka, bendera Malaysia dilumur taik!

  1. dzali says:

    “jangan claim sama Malaysia kalo kita juga main baling2 taik, nanti dituduh pulak kita curi permainan traidisional kalian.”..hahahah, ini lucu bro!

  2. zalisa maz says:

    Lucu tetapi pedih🙂

  3. Bijen M. says:

    Der.
    Blog lu ada reader Indonesia?
    Nanti kena baling tahi sini juga woh.
    Ha ha ha.

    Btw, cuba kita refleks balik dengan apa yang kita buat dengan membakar, pijak bendera Israel.
    Sikit pun Israel tak hairan.
    Yer dak?

  4. semut api says:

    dzali,
    gua remind puak-puak Indon tu je… nanti diaorang claim susah nak jawab tuh..🙂

    zal,
    yang pedih pun kadang lucu dong…

    bijen,
    ada gua kesahh bro? dia orang nak makan taik pun gua x heran..
    depa buat deerrrk je kan…

  5. nora says:

    tersenyum ku sendirian..

  6. semut api says:

    nora,
    senyum pun sedekah juga…
    jgn sedekah taik dah le ..🙂

  7. nita says:

    (^-*) salam Merdeka pak……..

  8. semut api says:

    nita,
    selamaaat… kibar bendera x?

  9. seri says:

    org kita kan selalu sabarrr

    org pijak bendera – sabarrrr

    bakar bendera -sabarrrr

    tempek taik kat kedutaan – sabarrr

    tp org LELAKI malaysia jugak yg sejak dua menjak nih ramaiii yg kawen dgn org sana

    apa cerita?

    hahahaha

  10. semut api says:

    seri,
    depa kena guna2 kottt…

  11. kucluk says:

    wakakakakakakakakkakakak….tampang taik itu ya kamu

  12. Masy says:

    kat sana berani la depa.. try masuk malaysia tengok..

    gua saspek dorg tak puasa. kesian, takde aktiviti. kire fun jugaklah kot main2 tait ni. mmg anjakan paradigma betul. rakyat malaysia yg best ni pun x terpikir nak main tait. tahniah lah utk dorg~

  13. semut api says:

    kucluk @ goblok,
    kami tidak mengalu-alukan pemikiran taraf primitif… maaf dong..

    masy,
    depa main taik untuk uang..

  14. lanrambai says:

    ehh… apsal ko tulis entri ni macam bibik aku yang tulis hahaha. Kenapa ekk.. bila nak cakap dgn Indon.. kita pulak yg jadi Indon…

  15. semut api says:

    lan,
    aku nk bagi dia orang mudah faham..
    nnt dia orang salah faham..susah pulak🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s