Raya zaman sekarang…(?)

Banyak perbezaan antara raya zaman dulu dengan zaman millenium, kanak-kanak seawal raya pertama telah memulakan ‘kempen mengutip duit raya’ sebagai acara resmi tahunan. 

.

Penat ‘berkempen’ lepak depan tv, surfing depan laptop…Apapun, kita masih lagi dalam suasana raya.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua ..

.

 .

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

16 Responses to Raya zaman sekarang…(?)

  1. seri says:

    bro – org dah kawen memang kena bg duet raya, ko dah bg kat tuttttt duet raya aku ko bank in boleh tak? gambar budak2 tu, mana satu anak ko?

    selamat hari raya.

  2. semut api says:

    seri,
    bukan ke budak2 bank baru dapat tunggakan gaji…?
    apa lagi bila nak open table nih?🙂
    selamat hari raya juga..

  3. nora says:

    hehe..duit raya…tahun ni depa tak dapat…hahaha

  4. me3n says:

    Aku paling cuak kalau anak buah ku buka sampul raya yang ku bagi depan semua orang! ;p.

  5. nita says:

    rya zaman sekarang…..saya dh x dpt duit rya!! nyampah………

  6. semut api says:

    nora,
    sian depa…mak dia kapur semua ka?🙂

    me3n,
    hahahaha…. bole berepeluh ketiak tuh lebih2 lg kalau ada suara ” takkan dua hinggit jerrr… nak lagiii !! ” 🙂

  7. Bijen M. says:

    Raya zaman sekarang…

    “Assalamualaikum. Kami datang nak beraya.”
    Selepas minum secawan air, “Pakcik! Kami nak balik dah.”

  8. hani says:

    cik seri – tak abis kumpul duet raya…🙂

    masih beraya deanz? ke mana?

  9. semut api says:

    Bijen,
    lepas tu siap mintak duit raya…🙂

    hani,
    raya sebulan bebbb….

  10. semut api says:

    nita,
    nnt kita buat koleksyen duit raya…🙂

  11. cerpelai says:

    As’salamualaikum..

    Gua tengok muka bebudak yang gua tak kenal.. Takpe laa, raya..

    Gua letak air sarsi, diorang minum ‘secubit’..

    “Bang! Kitorang nak balik! hehe..”

    Gua nganga luas-luas..

  12. semut api says:

    cerpelai,
    depa dah bagi signal tuh…bila la brader ni nak hulur duit raya..🙂

  13. beri pada anak-anak, orang tua pun jangan dilupa. dulu depa bagi kita, la ni kita bagi depa pulak.

  14. semut api says:

    ouled,
    satu hari nanti pusingan kita akan sampai juga…🙂

  15. dzali says:

    pada umo aku skang raya ialah tempoh mengendap2 bakal isteri…

  16. semut api says:

    dzali,
    teruskan usaha mu…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s