Interlok; Antara persepsi dan realiti…(?)

i
Empat cedera parah termasuk seorang ditembak dalam pergaduhan bersenjata membabitkan dua kumpulan gangster di Jalan Datuk Manan, Kapar. Dalam pergaduhan melibatkan lebih 20 lelaki berusia 20 hingga 35 tahun yang dipercayai kerana dendam itu, dua buah kereta Proton Waja dan Proton Perdana milik anggota kedua-dua kumpulan terbabit musnah terbakar.

Polis yang tiba di tempat kejadian menemui senjata tajam seperti parang dan besi dipercayai digunakan semasa pergaduhan. Ketua Polis Daerah Klang Utara, Supritendan Mohamad Shukor Sulong berkata, semasa anggotanya tiba di lokasi pergaduhan, empat lelaki yang cedera parah bergelimpangan terbaring di atas jalan raya.

 

.

 

ii
Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, lebih malang lagi orang Melayu tidak mampu mempertahankan diri sendiri kerana lebih banyak mengalah dan mengundur diri kononnya dengan cara itu mudah untuk mendapatkan keamanan. Malah katanya, sehingga pada satu tahap mereka tidak lagi boleh mengatakan bahawa negara ini adalah tanah air bagi orang Melayu.

“Kita selalunya malu alah kepada bangsa lain dan tidak berani menyebut perkara yang benar dan ini merugikan kerana kita tidak berniat untuk merampas hak mereka. Jika kita terus berpegang kepada nilai ini, maka kedudukan kita akan terhakis,” katanya.

‘Orang punya daraa…dia sudah minum! ‘ – feel good channel.

 

.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Interlok; Antara persepsi dan realiti…(?)

 1. Bijen M. says:

  Wahh!
  Dah jadi macam satu berita pulak.
  >_<

 2. Semut api says:

  bijen,
  berita sensasi yg tak sudah-sudah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s