Adakah PM perlu ada fb…(?)

Penulis-penulis blog indi kebanyakannya bukan penulis professional mahupun wartawan taraf lima bintang tetapi secara virtual kelompok ini saling mengenali. Sungguhpun begitu ikatan emosional itu benar-benar ada. “Weblog makes people become a writers and publishers at the same time”.

Yang nyatanya Blog memberikan kebebasan kepada kita untuk berfikir bebas dan mengungkapnya ke dalam blog tapi harus diingat etika penulisan masih perlu di utamakan. Tetapi sedarkah kita bahawa ‘feel’ penulisan berbeza antara setiap blogger. Hanya mereka yang benar-benar mempunyai jiwa blogging dapat membezakan erti ‘feel’ tersebut.

Portal berita maya dan blog kini sangat dirasai kehadirannya oleh golongan tertentu waima parti politik juga menggunakannya sebagai satu medium ‘perang saraf’. Sehinggakan suatu ketika dulu blogger pernah digelar sebagai monyet-monyet di hutan rimba! Tanpa merujuk kepada genre, naskah & tema tulisan ramai di kalangan blogger tersentap dgn kenyataan tersebut. Makanya, aku dan juga jutaan penulis blog bukan sahaja di Malaysia malah di seluruh dunia telah di binatangkan!


Berbeza dengan Facebook, rakan-rakan yang lebih ‘sekepala’ dan ‘seusia’ menjadi feel yang cukup kuat untuk menjadi penyebab kenapa fb begitu popular dan ia sangat berkesan dalam usaha ‘menjejak kasih’ teman-teman lama dari seluruh dunia.

Facebook akhir-akhir ini mendominasi pelayaran pengguna Internet di seluruh dunia. Ketika ini ranking facebook menduduki tempat ke- 7 sebagai website paling sibuk di dunia. Kepada rakan-rakan blogger lama & baru, sila collect gua punya fb..

Sekian.

.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Adakah PM perlu ada fb…(?)

  1. Masy says:

    collcet tu ape?

  2. Semut api says:

    masy,
    hahaha..dah betulkan. tq

  3. ayah says:

    Blogger=monyet hutan?
    Twitter=…?..(sebab,pemimpin2 ni main tweeter jer yg ramai..depa x de masa nak ber gOBBLOG….!!

    Akhirnyer PEMIMPIN yg merelakan diri jadi MONYET d HUTAN dan …????,tanpa paksaan

  4. Semut api says:

    Mun,
    kalau gitu aku x rela jadi monyet…hahaha..

  5. Apa-apa hal semua pos kat FB jek skang hehe..

  6. Semut api says:

    …tapi blog belum berkubur lagi bang…🙂

  7. norsha says:

    ‘monyet-monyet di hutan belantara’……. tak rela dengan gelaran itu !

  8. Semut api says:

    norsha,
    sama seperti membinatangkan manusia…sungguh kurang sopan kan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s